Ankle Plating System 3

Acumedin nilkkamurtumajärjestelmä on suunniteltu tarjoamaan kattava valikoima fiksaatiovaihtoehtoja distaalisen tibian ja fibulan murtumien hoitoon. Ankle Plating System 3 valikoimassa on seitsemän eri levykategoriaa muun muassa indikaatio-spesifit levyt mediaalisen, lateraalisen ja posteriorisen malleolin murtumiin. Fibulan levyistä löytyy erityisominaisuudet ja instrumentit syndesmoosivamman korjaukseen. Järjestelmässä on myös 4.0mm kanyyliruuvit mini-invasiivista fragmenttikiinnitystä varten. Anatomisten levyjen lisäksi järjestelmästä löytyy 1/3 tubulaarilevyt ja 2.7 mm fragmenttilevyt. Instrumentaatio tarjoaa implanttien lisäksi laadukkaat työstöinstrumentit.

Lue myös asiantuntija-artikkelimme, joissa aiheina ovat nilkkamurtumat ja infektioriskipotilaiden hoito sekä trimalleolaarisen nilkkamurtuman leikkaus.

1

Lateraaliset fibula levyt

Acumedin Ankle Plating system pitää sisällään 14, anatomista lateraalista fibulan levyä. Levyt ovat puolispesifit ja kumpaankin jalkaan löytyy 7 levyä. Levyt ovat erittäin matalaprofiilisia, ja ruuvien kannat uppoavat levyn pintaan minimoiden pehmytkudosärsytyksen. Levyjen distaaliosassa voidaan käyttää kortikaali, lukko ja suunnattavia 2.7 mm lukkoruuveja. Varrenalueella on mahdollista käyttää 4.0 mm hohkaluuruuveja sekä 3.5 mm kortikaali-, lukko- tai suunnattavia lukkoruuveja. Levyjen sivussa on kaksi S-kirjaimella merkittyä ruuvireikää, jotka ovat 30° kulmassa anteriorisesti. Tämä helpottaa syndesmoosiruuvin tähtäämistä keskelle tibiaa, mikäli syndesmoosivauriota korjataan. Levyjen pituudet ovat 74 mm 188 mm asti.

Koukkulevyt

Acumedin Ankle Plating system pitää sisällään koukkulevyt. Levyt on tarkoitettu avulsiomurtumien hoitoon mediaali- ja lateraalimalleolissa silloin kun avulsiofragmentti on liian pieni ruuville. Levyt ovat erittäin matalaprofiilisia, ja ruuvien kannat uppoavat levyn pintaan minimoiden pehmytkudosärsytyksen. Levyä on kahdella erilaisella distaaliosan muotoilulla. Valittavana on levy joko koukuilla, tai koukuilla ja 2.3 mm lukkonastalla. Levyjen varrenalueen ruuveina voidaan käyttää 2.7mm kortikaali, lukko tai suunnattavia lukkoruuveja. Levyjen pituudet ovat 43, 45, 57 ja 59 mm. Instrumentaatiossa on koukkulevyyn kiinnittyvä reduktiokahva, joka helpottaa avulsiokappaleen redusointia.

Mediaalinen Anti-Glide levy

Acumedin Ankle Plating system pitää sisällään mediaalisen anti-glide levyn. Levy on tarkoitettu vertikaalisten mediaalimalleolin murtumien hoitoon. Levyt ovat erittäin matalaprofiilisia, ja ruuvien kannat uppoavat levyn pintaan minimoiden pehmytkudosärsytyksen. Levyssä on distaalisesti 2.7 mm ruuvirypäs, joka auttaa tukemaan pirstalefragmentteja. Levyjen distaaliosassa voidaan käyttää kortikaali-, lukko- ja suunnattavia 2.7 mm lukkoruuveja. Varrenalueella on mahdollista käyttää 4.0 mm hohkaluuruuveja sekä 3.5 mm kortikaali-, lukko- tai suunnattavia lukkoruuveja. Levy on 70 mm pitkä.


Erikoisominaisuudet

Acumedin Ankle Plating system pitää sisällään 1/3 tubulaarilevyt. Levyjen suunnittelun tavoitteena on ollut minimoida pehmytkudosärsytys. Ne ovat erittäin matalaprofiilisia, ja ruuvien kannat uppoavat levyn pintaan minimoiden pehmytkudosärsytyksen. Levyä on kahdeksan kappaletta. Ruuveina voidaan käyttää 3.5mm kortikaaliruuveja tai 4.0 mm hohkaluuruuveja. Levypituudet ovat 37 mm – 145 mm asti.
Acumedin Ankle Plating system pitää sisällään 2.7 mm fragmenttilevyt. Järjestelmässä on levyille katkaisija, ja taivuttajat, jotka mahdollistavat levyjen taivutuksen leikkauspöydällä tai luunpinnalla. Ne ovat erittäin matalaprofiilisia, ja ruuvien kannat uppoavat levyn pintaan minimoiden pehmytkudosärsytyksen. Levyä on neljä kappaletta. Suora-, T- ja kaksi L-levyä. Ruuveina voidaan käyttää 2.7 mm kortikaali-, lukko- tai suunnattavia lukkoruuveja. Levypituudet ovat 60 mm tai 61 mm.
Ankle Plate 3 järjestelmä sisältää AO- ja levypihtejä jotka on suunniteltu distaalisen tibian ja distaalisen fibulan murtumien reductioon. Pihtien pienet kärjet sekä leveä lukitusmekanismi helpottavat reduktion saavuttamista.
Järjestelmässä on Acutwist kompressioruuvit pienten luukappaleiden kiinnittämistä varten. Ruuvi on muotoilultaan kartion mallinen ja sen kärjen halkaisija on 1.5 mm, kantaosan halkaisija 2.0mm. Muuttuva, kokomatkalla oleva kierre takaa kovan kompression luukappaleiden välille. Acutwist ruuvi on k-piikissä kiinni, ja ruuvi laitetaan luuhun poraamalla se kantaosaan asti, ja tämän jälkeen taittamalla k-piikki osa irti. Ruuveja on kolme pituutta: 20, 26 ja 30 mm.
Acumedin Tension band pinnit löytyvät myös järjestelmästä. Pinnejä on 70 ja 90 mm pituudella. Pinnit on tarkoitettu jännitesidosia varten olecranonin, patellan ja malleolimurtumien hoidoksi. Pinnit ovat 1.6 mm paksuja, ja niissä on 1.6 mm lenkki vaijerin tai langan pujottamista varten. Lenkin läpi viety vaijeri estää piikkiä pakittamasta ennen luun paranemista ja ylläpitää kompression murtumakohdassa.
Järjestelmässä on 4.0 mm kanyyliruuvit ja prikat luukappaleiden mini-invasiivista kiinnitystä varten. Ruuveja on kolmea pituutta: 36 mm, 42 mm ja 48 mm.
Järjestelmässä on 4.0 hohkaluuruuvit, 2.7 mm ja 3.5 mm lukko- ja kortikaaliruuvit titaanisena. 2.7 mm ja 3.5 mm suunnattavat lukkoruuvit on valmistettu kromikoboltista. Instrumentoinnin helpottamiseksi kaikki 2.7 mm ruuvit käyttävät samaa poranterää ja ruuvien kanta on samankokoinen. Myös 4.0 mm hohkaluuruuvit ja kaikki 3.5 mm ruuvit käyttävät samaa poranterää ja ruuvien kanta on samankokoinen.
RuuvitMateriaaliPituudet
(2 mm välein) (5 mm välein)
PoranteräKanta (Torx)
2.7 mm suunnattava lukkoruuviCobalt Chrome10−50 mm 50−60 mm2.0mmT8
3.5 mm suunnattava lukkoruuviCobalt Chrome 10−50 mm 50−65 mm2.8mmT15
2.7 mm lukkoruuviTitaani8−50 mm 50−60 mm2.0mmT8
3.5 mm lukkoruuviTitaani 8−50 mm 50−65 mm2.8mmT15
2.7 mm kortikaaliruuviTitaani 8−50 mm 50−60 mm2.0mmT8
3.5 mm kortikaaliruuviTitaani 8−50 mm 50−65 mm2.8mmT15
4.0 mm osakierteinen hohkaluuruuviTitaani 12−30 mm 30−60 mm2.8mmT15
4.0 mm kokokierteinen hohkaluuruuviTitaani 10−30 mm 30−60 mm2.8mmT15
4.0mm osakierteinen kanyyliruuviPituusPoranteräKanta (Kuusiokolo)
4.0mm X 36mm osakierteinen kanyyliruuvi36mm2.7 mm kanyloitu2.5 mm
4.0mm X 42mm osakierteinen kanyyliruuvi42mm2.7 mm kanyloitu2.5 mm
4.0mm X 48mm osakierteinen kanyyliruuvi48mm2.7 mm kanyloitu2.5 mm

Leikkaustekniikka

01.06.2022

Ankle Plating System 3
Avaa dokumentti

01.03.2022

4.0 mm Cannulated Screw System
Avaa dokumentti

Leikkausvideot

1


Julkaisut

Three week versus six week immobilisation for stable Weber B type ankle fractures: randomised, multicentre, non-inferiority clinical trial

Tero Kortekangas, Heidi Haapasalo, Tapio Flinkkilä, Pasi Ohtonen, Simo Nortunen, Heikki-Jussi Laine , Teppo Ln Järvinen, Harri Pakarinen
Comparative Study BMJ . 2019 Jan 23;364:k5432.
Alkuperäiseen PubMed-artikkeliin

To determine whether treatment of isolated stable Weber B type ankle fractures with a cast or a simple orthotic device for three weeks produces non-inferior outcomes compared with conventional immobilisation in a cast for six weeks.
Randomised, pragmatic, non-inferiority, clinical trial with blinded outcome assessment.
Two major trauma centres in Finland, 22 December 2012 to 6 June 2016
247 skeletally mature patients aged 16 years or older with an isolated Weber B type fibula fracture and congruent ankle mortise in static ankle radiographs.
Participants were randomly allocated to conventional six week cast immobilisation (n=84) or three week treatment either in a cast (n=83) or in a simple orthosis (n=80).
The primary, non-inferiority, intention-to-treat outcome was the Olerud-Molander Ankle Score at 12 months (OMAS; range 0-100; higher scores indicate better outcomes and fewer symptoms). The predefined non-inferiority margin for the primary outcome was -8.8 points. Secondary outcomes were ankle function, pain, quality of life, ankle motion, and radiographic outcome. Follow-up assessments were performed at 6, 12, and 52 weeks.
212 of 247 randomised participants (86%) completed the study. At 52 weeks, the mean OMAS was 87.6 (SD 18.3) in the six week cast group, 91.7 (SD 12.9) in the three week cast group, and 89.8 (SD 18.4) in the three week orthosis group. The between group difference at 52 weeks for the three week cast versus six week cast was 3.6 points (95% confidence interval -1.9 to 9.1, P=0.20), and for the three week orthosis versus six week cast was 1.7 points (-4.0 to 7.3, P=0.56). In both comparisons, the confidence intervals did not include the predefined inferiority margin of -8.8 points. The only statistically significant between group differences observed in the secondary outcomes and harms in the two primary comparisons were slight improvement in ankle plantar flexion and incidence of deep vein thrombosis, both in the three week orthosis group versus six week cast group.
Immobilisation for three weeks with a cast or orthosis was non-inferior to conventional cast immobilisation for six weeks in the treatment of an isolated stable Weber B type fracture.

Yhteensopivia tuotteita korkean infektioriskin potilaille

Fibula Nail 2 System

Acumed Fibula Nail 2 on toisen sukupolven järjestelmä traditionaaliseen fibulan levytykseen. Naulan muotoilua on kehitetty aiemmasta versiosta ja implanttivalikoimaan on tullut lisää naulan paksuuksia ja pituuksia.

Fibula Rod System

Acumed Fibula Rod järjestelmä tarjoaa vaihtoehtoisen lähestymisen traditionaaliseen fibulan levytykseen. Järjestelmän avulla leikkaus voidaan suorittaa mini-invasiivisesti ja intramedullaarinen titaaninen implantti tukee hyvin murtuma-aluetta ja on biomekaanisesti levyä tukevampi ratkaisu.